|
| √x−1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
f'(1)=limx→1 | =lim | =lim | − | = | ||||||||||||||||||||||
x−1 | x−1 | x−1 | x |
x−1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
=lim | − | =lim | − | = | −1=− | |||||||
(x−1)(√x+1) | x | √x+1 | x | 2 | 2 |
|
| √x−1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
f'(1)=limx→1 | =lim | =lim | − | = | ||||||||||||||||||||||
x−1 | x−1 | x−1 | x |
x−1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
=lim | − | =lim | − | = | −1=− | |||||||
(x−1)(√x+1) | x | √x+1 | x | 2 | 2 |
f(x)−f(x0) | ||
f'(x0)=limx→x0 | ||
x−x0 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |