matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
transformata Laplace'a
jakubs:
Pochodne, bardzo proszę o sprawdzenie : L[f
3
(x)]=s
3
Y−s
2
f(0)−sf'(0)−f''(0) L[f
4
(x)]=s
4
Y−s
3
f(0)−s
2
f'(0)−sf"(0)−f"'(0) f(x)=Y(s)=Y
24 lis 20:32
52:
Wg mnie tak
24 lis 20:35
jakubs:
dzieki !
24 lis 21:21