pochodna
Masturbator: mam pytanie czy pochodna
1+sinx / 1−sinx
wyliczam ze wzoru na iloraz pochodnej, czy najpierw obliczam licznik ze wzoru na pochodna
stalej (C)=0 i sinux (sinx=cosx), tak samo mianownik a dopiero potem korzystam z ilorazu na
pochodna
24 lis 20:22
Janek191:
Mnie się masturbuj, to będziesz lepiej myślał
24 lis 20:34
Janek191:
| | 1 + sin x | |
f(x) = |
| |
| | 1 − sin x | |
| | cosx*( 1 − sin x) − (1 + sin x)*( − cos x) | |
f '(x) = |
| = |
| | ( 1 − sin x)2 | |
| | cos x − cos x*sin x − ( − cos x − sin x*cos x) | |
= |
| = |
| | (1 − sin x)2 | |
24 lis 20:38