matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy to jest poprawne?
Mija:
Czy sin
2
(−x) = sin
2
(x) ?
24 lis 17:19
Hemoroid:
sin(−x)=−sin x zatem (sin(−x))
2
=(−sinx)
2
=(sinx)
2
=sin
2
x
24 lis 17:24
Mija:
Dzięki wielkie
24 lis 17:29