matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie całki
Anita:
Obliczyć całkę ∫x2
x
dx=
24 lis 15:13
J:
przez części : u = x v' = 2
x
1
u' = 1 v =
2
x
ln2
24 lis 15:16
Anita:
A mógłby ktoś ją rozpisać
?
25 lis 13:24
J:
x*2
x
=
− ∫2
x
dx = .. i licz dalej
ln2
25 lis 13:27
Anita:
Dziękuję
25 lis 13:34