matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
mrws:
4
n+1
−5
n
a
n
=
4
n−1
+5
n+1
23 lis 23:45
Aga1.:
rozpisz 4
n+1
=4
n
*4 , 4
n−1
=... i 5
n+1
=... W liczniku i mianowniku wyłącz przed nawias 5
n
24 lis 08:04