matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Rowerek:
Witam, czy możecie mi pomóc? Zadania z prawdopodobieństwa.
2
3
1
O zdarzeniach A, B⊂Ω wiadomo, że P(A')≥
, P(B)=
praz P(AnB)≥
. Wykaż, że
3
8
8
1
P(A−B)<
.
4
23 lis 21:13
Rowerek:
.
23 lis 21:38
Eta:
A\B= A\ (A∩B)
2
1
1−P(A)=P(A
'
) P(A
'
)≥
⇒ P(A)≤
3
3
1
1
5
6
1
P(A\B)=P(A)−P(A∩B) ≤
−
=
<
=
3
8
24
24
4
23 lis 22:20