matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz całkę
Marta:
∫x
3
e
−x
2
dx
23 lis 20:40
Saizou :
podstawmy −x
2
=t xdx=−dt ∫x
2
•x•e
−x
2
dx=∫−t•e
t
•−dt=∫t•e
t
dt
23 lis 20:43
Saizou :
a to już chyba umiesz obliczyć xd
23 lis 20:43
Marta:
chyba ci się jakiś błąd wkradl, ale dzięki
23 lis 20:47