matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
segal:
oblicz granice sqrt(9
n
+3
n
) − sqrt(9
n
+ 7 )
23 lis 18:44
5-latek:
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+7
pomnóż przez
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+7
23 lis 18:49
Janek191:
9
n
+ 3
n
−9
n
− 7
3
n
− 7
a
n
=
=
=
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+ 7
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+7
7
1 −
3
n
=
√
(1 +
1
3
n
)
+
√
(1 +
7
9
n
)
więc
1
1
lim a
n
=
=
1 + 1
2
n→
∞
23 lis 18:56
segal:
Dziękuję
23 lis 19:13