n! | ||
an= | ||
4n |
n!(n+1) | n! | |||
an+1−an= | − | = | ||
4n*4 | 4n |
n!(n+1−4) | (n−3)n! | |||
= | = | |||
4n*4 | 4n*n |
(n +1) ! | n !*(n +1) | |||
an+1 = | = | |||
4n+1 | 4*4n |
n ! | n +1 | n ! | ||||
an+1 − an = | * | − | = | |||
4n | 4 | 4n |
n ! | n +1 | |||
= | *( | − 1) | ||
4n | 4 |
1 | ||
a1 = | ||
4 |
2 | 1 | |||
a2 = | = | |||
16 | 8 |
6 | 3 | |||
a3 = | = | |||
64 | 32 |
24 | 3 | |||
a4 = | = | |||
256 | 32 |
120 | 30 | 15 | ||||
a5 = | = | = | ||||
1024 | 256 | 128 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |