matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
jojo:
Granice
√
1+x
−
√
1−x
lim
x
x−>0
23 lis 16:13
Janek191:
1 + x − ( 1 − x)
√
1 + x
+
√
1 − x
2 x
2
f(x) =
=
x
√
1 + x
+
√
1 − x
23 lis 16:17
tereferekuku:
√
1+x
−
√
1−x
√
1+x
+
√
1−x
2
*
=
x
√
1+x
+
√
1−x
√
1+x
+
√
1−x
23 lis 17:13