matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
pomocy:
Wykaż że ciąg an określony wzorem rekurencyjnym a1=12, ..., an+1=13an +1 jest rosnący o ograniczony
23 lis 14:18
pomocy:
Wykaż że ciąg an określony wzorem rekurencyjnym a1=1/2, ..., an+1=1/3an +1 jest rosnący o ograniczony
23 lis 14:19