n2−1 | ||
lim | (n −> nieskończoności). | |
3−n3 |
1 | ||
Pytam bo jeśli zrobię n2 to wynik mam − | , czyli 0. A jeśli zrobię n3, to otrzymam | |
∞ |
0 | ||
− | . Ostateczny wynik ten sam, ale nie wiem, czy w każdym przykładzie tak wyjdzie. | |
1 |
(n−1)(n+3) | ||
lim | = | |
(4n−1)2(1−5n) |
n(1−1n)n(1+3n) | ||
lim | − Mogę u góry i na dole tak | |
n2(4−1n)2 n(1n−5) |
n2(1−1n)(1+3n) | 1 | |||
= | = 0, ten ułamek jakiś | |||
n3(4−1n)2(1n−5) | 80n |
( 1 − 1n)*( 1 + 3n) | ||
an = | ||
( 4 − 1n)2*( 1 − 5 n) |
1 | ||
janek ... w mianowniku: ( | − 5) | |
n |
(√n+3)2 | ||
A jak wyciągnąć n z takiego wyrażenia? | ||
(n+1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |