Granice
Ayma:
Bardzo proszę o rozwiązanie
23 lis 12:59
Ayma: W pierwszym przykładzie jest √x+3−2
23 lis 13:03
J:
| | 8 | | −3n+4 | |
2) = lim[(1 + |
| )n−5]k , gdzie: k= |
| i lim k = −3 |
| | n−5 | | n−5 | |
zatem ... = (e
8)
−3 = e
−24
23 lis 13:04
J:
1) pomnóż przez sprzężenie
23 lis 13:05
Ayma: | | 1 | |
Pomnozylam, wyszlo mi |
| |
| | 4 | |
23 lis 13:10
J:
OK
23 lis 13:11
Ayma: Dobrze?
23 lis 13:14
J:
a co znaczy OK ?
23 lis 13:15
Ayma: : ) możesz wstawić swoje rozwiązanie? Bardzo mi zależy
23 lis 13:17
J:
przecież masz dobry wynik
23 lis 13:17
Ayma: W takim razie dziękuję
23 lis 13:19