matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, że...
Mufasa:
Uzasadnij, że równość
√
9 − 4
√
5
=
√
5
− 2 jest prawdziwa.
22 lis 23:53
Janek191:
9 − 4
√
5
= (
√
5
− 2)
2
więc
√
9 − 4
√
5
=
√
5
− 2
22 lis 23:57
5-latek:
√
9−4
√
5
=
√
(
√
5
−2)
2
=
√
5
−2
23 lis 00:00
Mufasa:
Dziękuje.
23 lis 00:03