granica
PanDa3: uzasadnij że granica nie istnieje : lim(1−n)n przy n−−>∞
22 lis 22:44
Janek191:
a1 = 0
a2 = 1
a3 = − 8
a4 = 81
itd.
an zawiera dwa podciągi: jeden rozbieżny do + ∞ , a drugi rozbieżny do −∞.
22 lis 22:54
PanDa3: ale jak ja mam to uzasadnić? bo ja muszę to jakoś rozpisać... ja wiem że się będą tak
zachowywać te podciągi tylko jak to zapisać tak bardziej po matematycznemu? nie przyjmą mi
takiego rozwiązania
22 lis 23:03
zeesp: an=2n+1 /nieparzyste
bn=2n /parzyste
an→−∞
bn→∞
23 lis 03:11