22 lis 22:17
Mila:
Jakie polecenie?
22 lis 22:20
Mxc: Niech w=... Narysować zbiór wszystkich licz zespolonych dla których (są 4 przykłady)
a) liczba w jest rzeczywista (z tym sobie poradzę), ale nie potrafię wyznaczyć tego w aby była
rzeczywista i urojona część.
22 lis 23:42
Mila:
Trzeba przekształcić:
| | (2+i)*z+2i−1 | | 2+i | | 2i−1 | |
= |
| = |
| + |
| teraz podstaw z=x+iy i pomnóż przez sprzężenie , |
| | 5z | | 5 | | 5z | |
działaj dalej
23 lis 00:13
Mxc: Dziękuję. W dzień nad tym pomyślę i dam znac jak mi poszło.
23 lis 00:45
Mila:
23 lis 16:26