proszę o pomoc!
zespolone: Wykazać, że dla każdej liczby zespolonej z istnieją liczby rzeczywiste a, b, c nie wszystkie
równe 0 takie, że
az2014+bz1963+cz1410=0
Bardzo proszę o pomoc
22 lis 20:42
zespolone: Po przejściu do postaci trygonometrycznej mam
aIzI
2014(cos2014φ+isin2014φ)+bIzI
1963(cos1963φ+isin1963φ)+cIzI
1410(
cos1410φ+isin1410φ)=0
gdzie z=x+iy
IzI=
√x2+y2
Trzeba wykazać że a, b, c nie są jednocześnie zerami.
Bardzo proszę o pomoc
22 lis 21:12
zespolone:
22 lis 21:29
zespolone: prosze o pomoc
22 lis 21:55
Mila:
Wyłącz: z1410
22 lis 23:00
zespolone: az604+bz553+c=0 ?
niestety nie wiem co dalej
22 lis 23:29
zespolone: ponawiam prośbę
23 lis 16:54