pomocy v 2
Rolo: wykaż ze równanie jest prawdziwe √(11−√21)+√(11+√21)=√42 nie moge ogarnąc jak to
ugryźć
22 lis 19:46
5-latek: Podnies obustronnie do kwadratu
22 lis 19:49
Rolo: ok tylko wychodzi 11−√21+11+√21=42
22=42
22≠42
22 lis 19:53
Janek191:
( a + b)
2 = a
2 + 2 a*b + b
2 
22 lis 20:37
Janek191:
L2 = 11 − √21 + 2 √( 11 −√21)*(11 + √21) + 11 + √21 =
= 22 + 2 √ 121 − 21 = 22 + 2 √100 = 22 + 2*10 = 22 + 20 = 42 =P2
22 lis 20:40
5-latek: (a+b)2≠a2+b2
tylko a2+2*a*b+b2
L=11−√21+2√(11−√21))(11+√21)+11+√21=
22 lis 20:41