matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica do obliczenia
borba:
lim x−−>0
x*lnx jak obliczyc d'hospitalem krok po kroku żeby wyszło 0?
22 lis 19:16
J:
lnx
1/x
= lim
=
= − x
1/x
−1/x
2
22 lis 19:18
borba:
ślicznie dziękuję!
22 lis 19:20