Suma a + b
Mufasa: Punkty A( a+1 , −4 ) i B( 2 , b+2 ) są symetryczne względem osi OY. Suma a + b jest równa
22 lis 18:00
J:
a + 1 = 2
b + 2 = −4
22 lis 18:01
ICSP: a + 1 = − 2
b + 2 = −4
dodając stronami
a + b + 3 = − 6
a + b = − 9
22 lis 18:09
Mufasa: Zadanie przepisałem dokładnie jak jest napisane uwzględniając wielkość liter.
Odpowiedzi mam takie:
A. −9 B. −6 C. 5 D. 8
Z tego co napisałeś 2 + −4 = −2
Co jest nie tak?
22 lis 18:09
J:
niedowidzisz ? a + b = − 9
22 lis 18:10
Janek191:
a + 1 = − 2
b + 2 = − 4
to
a = −3
b = − 6
czyli a + b = − 3 + ( −6) = − 9
22 lis 18:13
Mufasa: a + b + 3 = − 6
A skąd ^^^ tam wzięło się 3?
|
|
|
Przepraszam ale dzisiaj już nie myślę.
22 lis 18:13
Mufasa: Dobra nie ma temutau jestem głupui xD pozdro
22 lis 18:14