matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg
help:
Sprawdź czy dany ciąg jest ciągiem arytmetycznym: n1=
√
5
n2=
√
5
−
√
2
n3=−3/(
√
5
+2
√
2
) Proszę o dokładne rozpisanie działań.
22 lis 17:48
J:
3
musi być: 2(
√
5
−
√
2
) =
√
5
+ −
√
5
+ 2
√
2
22 lis 17:51