Funkcja f(x)= ax 15 przyjmuje wartości dodatnie jedynie dla x∊(− U{5}{3} , ∞)
krystian prosi o pomoc:
| | 5 | |
Funkcja f(x)= ax + 15 przyjmuje wartości dodatnie jedynie dla x∊(− |
| , +∞) |
| | 3 | |
a) wyznacz parametr a
| | 2f(x) | |
b) narysuj wykres funkcji g(x) = |
| |
| | If(x)I | |
13 gru 12:06
Nikka: a)
| | 5 | | 5 | |
x = − |
| to miejsce zerowe funkcji czyli f(− |
| ) = 0 |
| | 3 | | 3 | |
5a = 45
a = 9
13 gru 12:42
Aleks: A jak narysowac ten wykres? Bo nie mam zielonego pojecia od czego zaczac nawet.
Z gory dzieki za pomoc.
16 sty 18:34
Aleks: Musi byc bardzo trudne skoro nikt nie wie...
16 sty 18:58