matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi, zbieznosc
kasia:
Niech f(x)=1−2IxI. Niech a
1
=a, a
n+1
=f(a
n
) dla n∊N. Wykazać, że istnieje nieskończenie wiele takich liczb a∊<−1,1>, że ciąg a
n
jest zbieżny. Bardzo proszę o pomoc.
22 lis 17:10
kasia:
ponawiam prosbe..
22 lis 21:30