matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Kolo:
Oblicz z
3
−i=0
22 lis 16:03
ICSP:
z
3
+ i
3
= 0 (z + i)(z
2
− iz − 1) = 0 i masz równanie kwadratowe.
22 lis 16:04
Kolo:
22 lis 18:38
J:
z + i = 0 lub z
2
− iz − 1 = 0
22 lis 18:40