matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Ola:
Zbadaj w jakich przedziałach funkcja jest wklęsła, a w jakich wypukła. Podaj punkty przegięcia
x
3
f(x)=
x
2
+2
22 lis 15:58
Tadeusz:
3x
2
(x
2
+2)−2x*x
3
f'(x)=
(x
2
+2)
2
f'(x)=0 ⇒ 3x
4
+6x
2
−2x
4
=0 x
4
+6x
2
=0 itd
22 lis 16:11