Oblicz
Mufasa: | 3 − 2√2 | − | 2√2 − 3 | = ?
22 lis 15:45
J:
= 3 − 2√2 − (3 − 2√2) = 0
22 lis 15:57
Mufasa: Czy nie powinno być tak:
| 3 − 2
√2 | − | 2
√2 − 3 | = 3 − 2
√2 − ( − ( 2
√2 − 3 ) )
22 lis 16:01
Mufasa: Za pierwszym razem zrobiłem tak jak ty ale później przeczytałem wzory i
chyba mój sposób jest poprawny. Mam racje?
22 lis 16:02
J:
skoro tak uważasz , to nic tu po mnie ...
a jak dokończysz swoje równanie ... dostaniesz to samo, czyli 0
22 lis 16:08
Mufasa: Oczywiscie masz racje. Tak to jest znaleźć pracę domową o 16 w niedziele :S
22 lis 16:19