Kinematyka, dokończenie zadania.
Ozjasz Goldberg: Witam, mógłby mi ktoś pomóc? Mam zadanie,
w którym obliczyłem prędkość dla poszczególnych odcinków.
Teraz pozostało mi tylko podstawienie do
wzorów poniżej, ale kompletnie mi nie wychodzą wyniki.
Najpierw próbuję ze wzoru s=vo*t+at
2/2 obliczyć drogę, dla 5 odcinków,
tylko, że wychodzą mi złe liczby, 10m,30m,20m,24m i −8m nawet nie wiem
jak tych wzorów użyć, mógłby mnie ktoś naprowadzić?
Zdjęcie z zeszytu
http://pl.static.z-dn.net/files/de7/21ceed5df2867781e7efe31d9db5fbf3.jpg
S= 98m
V= 7,2m/s
|V|= 9,8m/s ( 98/10 ) To akurat wiem jak obliczyć