matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Jacek1234:
6
4
* 9
−4
a)
4
2
*12
−1
4
Wynik powinien wyjść
27
22 lis 14:49
J:
6
12
= (
)
4
*
= ... i kombinuj dalej
9
4
2
22 lis 14:53
Janek191:
6
4
*12
6
4
*6*2
6
5
*2
6
5
*2
... =
=
=
=
=
4
2
*9
4
2
4
*9
4
18
4
6
4
*3
4
6*2
3*2*2
4
4
=
=
=
=
3
4
3
4
3
3
27
22 lis 14:57
Jacek1234:
Dzięki
22 lis 15:01