matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości
Antek:
Dana jest funkcja f(x)= (x−|x|)
2
−2|x|. podaj zbiór wartości funkcji
22 lis 14:42
J:
narysuj i odczytaj
22 lis 14:42
J:
dla: x ≥ 0 f(x) = −2x dla: x < 0 f(x) = (2x)
2
+ 2x = 4x
2
+ 2x
22 lis 14:45