matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc granice jednostronne
Kasia:
Obliczyc granice jednostronne: lim x*e
1/x
x−−>0
22 lis 13:40
J:
zastosuj regułę H
22 lis 13:44
J:
= lime
1/x
= [e
∞
] = +
∞
22 lis 13:45
Kasia:
Przepraszam, zapomnialam dodac ze bez reguly Hospitala
22 lis 13:50