granice
majdan: lim x−>0 1x*sinx
22 lis 12:45
22 lis 13:34
majdan: a takie cuś ?
lim ((e(3x) −1)/ sin 2x), x−>0
22 lis 14:28
J:
= 3
22 lis 14:34
22 lis 14:36
22 lis 14:36
J:
22 lis 14:36
Janek191:
H
| | 3*e3 x | | 3 | |
lim f(x) = lim |
| = |
| |
| | 2 cos 2 x | | 2 | |
x→0 x→0
22 lis 14:40
majdan: lim x−>0 3*e3x = 3 skąd się to bierze ?
22 lis 15:32
majdan: bez trójkie przed e
22 lis 15:32
ZKS:
| | e3x − 1 | | e3x − 1 | | 2x | | 3 | |
limx → 0 |
| = limx → 0 |
| • |
| • |
| = |
| | sin(2x) | | 3x | | sin(2x) | | 2 | |
22 lis 15:42