Funkcje
wjd: | | 1 | |
Dana jest funkcja f(x)= |
| x3−2x2. Funkcja g przyporządkowuje każdej liczbie x wartość |
| | 3 | |
współczynnika kierunkowego stycznej do krzywej f w punkcie x. Zbiór wszystkich x, dla
których te styczne są wykresami funkcji malejących, to:
22 lis 10:23
Tadeusz:
f'(x)=g(x)=x
2−4x=x(x−4)
... dalej już banał
22 lis 10:51
wjd: przedzial (0,4)
22 lis 10:57
Tadeusz:
włącz myślenie
22 lis 11:00
wjd: nie wiem o co chodzi z tymi stycznymi
22 lis 11:03
Tadeusz:
przepraszam ... OK
22 lis 11:07
qwerty: co bedzie dalej
23 lis 14:28