Liczba (2+√3)2−(2−√3)2 jest rowna
Jula: Liczba (2+√3)2−(2−√3)2 jest równa?
22 lis 10:16
sushi_gg6397228:
wzory skróconego mnozenia znasz ?
22 lis 10:19
zbyszek: 8√3
22 lis 10:20
Jula: Chodzi mi o dokładne rozpisanie bo mam problem z tym czy wyłączyć przed nawiasczy nie i wynik
wychodzi mi za wysoki
22 lis 13:44
J:
a2 − b2 = (a+b)(a−b)
22 lis 13:55
yht:
na początek podstaw sobie a=(2+√3), b=(2−√3), potem skorzystaj z tego co J napisał, potem
mając (a+b)(a−b) powróć do liczb
a−b = (2+√3) − (2−√3) = ...
22 lis 13:58
Jula: Dziękuję za pomoc 😃😄
22 lis 14:04