matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
Adam:
π
Wykres zbioru liczby zespolonej spelniajacy warunek arg(−z)=
4
Dacie jakies wskazowki, bo nie mam zadnego pomyslu?
22 lis 02:43
Godzio:
π
3
arg(−z) = arg(−1) + arg(z) = π + arg(z) =
⇒ arg(z) = −
π
4
4
22 lis 03:14