Rozwiąż równanie
Loogen: 5log2 x − 3log2 x−1=3log2 x+1− 5log2 x−1
22 lis 01:22
Eta:
x=4
22 lis 01:30
Loogen: Hm a jak to zrobić ?

albo przynajmniej od czego zacząć
22 lis 01:33
Eta:
x>0
| | 6 | | 10 | | 5 | | 5 | |
5log2x* |
| =3log2x* |
| ⇔ ( |
| )log2x=( |
| )2⇒ ....... |
| | 5 | | 3 | | 3 | | 3 | |
22 lis 01:34
Loogen: | | 6 | | 10 | |
a skąd się wzięły ty liczby ? |
| i |
| |
| | 5 | | 3 | |
22 lis 01:45
Eta: Spadły z "księżyca"
| | 1 | | 1 | |
5log2x+5log2x* |
| = 3log2x*3+3log2x* |
| |
| | 5 | | 3 | |
| | 1 | | 1 | |
5log2x(1+ |
| )= 3log2x(3+ |
| ) |
| | 5 | | 3 | |
..............................
Teraz już jasne?
22 lis 02:01
Loogen: A no już jasne, wielkie dzięki
22 lis 02:05
ZKS:
22 lis 02:07