matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dwusieczna
xxxy:
Napisz równanie dwusiecznych kątów utworzonych przez przecinające się proste: x−8y+3=0 4x+7y=0
21 lis 23:51
5-latek:
Ax+By+C
A'x+B'y+C'
=
√
A
2
+B
2
√
A'
2
+B'
2
lub
Ax+By+C
A'x+B'y+C'
=−
√
A
2
+B
2
√
A'
2
+B'
2
22 lis 01:03
Eta:
Dwusieczna to zbiór punktów równo odległych od ramion kąta ( od danych prostych) P(x
'
, y
'
) należy do dwusiecznej to: d
1
=d
2
|x
'
−8y
'
+3|
|4x
'
+7y
'
|
=
√
65
√
65
opuszczamy primy |x−8y+3|=|4x+7y| x−8y+3=4x+7y lub x−8y+3=−4x−7y ...........
x+5y−1=0
lub
5x−y+3=0
−−−− to są równania obydwu dwusiecznych
22 lis 01:03
5-latek:
22 lis 01:06
xxxy:
dziekuje
22 lis 03:48
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick