matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
alal:
tak to ma być sprawdzicie?
→ Oblicz współrzędne wektora AB i jego długość, jeśli; A=( -2, -1) ; B=( -1, 4) → AB = [xB - xA , yB - yA] → AB = [ -1- (-2) ; 4-( -1)] → AB = [1,5] tak to ma być pomóżcie
!
28 paź 09:52
LJ:
Tak → IAB I=
√
1
2
+5
2
=
√
26
=2
√
6
28 paź 12:03
pipi:
AB= V26 --tylko tyle ( a nie 2V6 ---to źle
)
28 paź 12:35