przekształcenie wzoru
Jac: Jak krok po kroku dokonać takiego przekształcenia?
| sinα*cosβ+sinβ*cosα | | sin | |
| = |
| (α+β) |
| cosα*cosβ−sinβ*sinα | | cos | |
21 lis 22:28
Eta:
Co to za zapis po prawej stronie

( to bzdura nad bzdury !
Zajrzeć do wzorów
| | sin(α+β) | |
L=...... = |
| =P |
| | cos(α+β) | |
| | sin(α+β) | |
Po prawej stronie taki właśnie powinien być zapis P= |
| |
| | cos(α+β) | |
21 lis 22:33
Jac: Źle przekształciłem tangensa który tam był. Wielkie dzięki za wsparcie
21 lis 22:38
Eta:
...=tg(α+β)
21 lis 22:39