jak obliczyc ten współczynnik
paulinka123: Wsrod poniższych zależnosci wskaz te w których wielkosci x i y sa odwrotnie proporcjonalne a
następnie podaj dla nich współczynnik proporcjonalności i naszkicuj wykres zależności y od x
dla x>0
y=5x y=x/3 y =3/x x2y=6
13 gru 00:49
AROB:
13 gru 00:57
AROB: podpowiem
13 gru 00:57
AROB: | | 3 | |
Chodzi o funkcję y = |
| , współcz. proporcjonalności = 3 |
| | x | |
Znajdź kilka punktów dla x> 0 i wykonaj wykres jednej gałęzi hiperboli (tylko w I ćwiartce
układu).
13 gru 01:00