granica
borba: oblicz granicę
| | 3 − x3 | |
lim x zmierza do 0+ |
| |
| | 2x | |
prosze o pomoc, wskazówki
21 lis 20:03
Janek191:
lim f(x) = +∞
x→0+
21 lis 20:08
borba: właśnie to jest poprawna odpowiedz ale nie rozumiem dlaczego nie 0
21 lis 20:13
sushi_gg6397228:
| 3 | |
| =.... |
| 0,0000000000000000000000000000000000000001 | |
21 lis 20:15
borba: dlaczego w mianowniku nie ma 0? czy to ze dąży z prawej strony ma coś z tym wspólnego?
21 lis 20:18
sushi_gg6397228:
| 3 | |
| = |
| 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 | |
21 lis 20:20
borba: ale skąd tam tak malutka liczba a nie po prostu 0?
21 lis 20:23
Janek191:
To ma wspólnego,że mianownik jest dodatni, ale → 0
21 lis 20:24
21 lis 20:26