matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Maciek:
Rozwiąż równanie: |x+2| + |x
2
−4| + |x
2
+2x| = 0
21 lis 15:21
J:
x+ 2 = 0 i x
2
− 4 = 0 i x
2
+ 3x = 0
21 lis 15:22
J:
x
2
+ 2x = 0 oczywiście
21 lis 15:22