granica
adrian: lim x−−>0 x sin(3x) ctg2(x)
21 lis 13:43
adrian: | 1 | |
i jeszcze lim x−−> 0+ √x cos ( |
| ) |
| x2 | |
21 lis 13:47
Janek191:
| x* sin 3 x | | x | | x | | 1 | |
f(x) = x*sin 3 x *ctg2 x = |
| *3 x* |
| * |
| * |
| = |
| 3 x | | tg x | | tg x | | x2 | |
| sin 3x | | x | | x | |
= |
| * |
| * |
| *3 |
| 3 x | | tg x | | tg x | |
więc
lim f(x) = 1*1*1*3 = 3
x→ 0
21 lis 13:57
Janek191:
więc
x→0
+
21 lis 14:00
Janek191:
?
21 lis 14:32
J:
Witaj
Janek191 
murzyn zrobił swoje
21 lis 14:33
adrian: | tgx−sinx | |
bardzo dziekuje  mam jeszcze problem z taka granica lim x→0 |
| |
| x3 | |
21 lis 15:50