Miejsce zerowe i obliczenie działania
Myszka: Jak obliczyć miejsce zerowe dla funkcji y=2
x−2
oraz jak obliczyć działanie: 2(4x
3 + 2x
2 − 1) − (2x
3−x
2+1,5) brak pomysłów...
Dziękuję za pomoc
21 lis 12:51
Janek191:
2 x −2 > 0, więc nie ma miejsca zerowego.
21 lis 12:52
Janek191:
... =8 x
3 + 4 x
2 − 2 − 2x
3 + x
2 − 1,5 = ... dokończ
21 lis 12:53
Myszka: Dziękuję, tak jak myślałam, ale dawno już tego nie robiłam, jestem dawno po maturze, a to
zadania dla brata. Dziękuję jeszcze raz wielki Człowieku !
21 lis 13:02