matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż liczbę niewymierną
Kasia997:
Wskaż liczbę niewymierną A)
3
√
2
*
3
√
4
B)
√
18
(kreska ułamkowa)
√
2
C)8
2
/3 = 8
2
/3 (osiem do potegi 2/3 = osiem do potegi 2/3) D) (1 +
√
2
)
2
I dlaczego
21 lis 11:31
J:
D = 3 + 2
√
2
21 lis 11:32