matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz całkę
całkaa:
∫cos
3
x
√
sinx
dx
21 lis 10:42
kyrtap:
∫(cosx)
3
√
sinx
dx = ∫ cosx * cos
2
x
√
sinx
dx = ∫cosx (1−sin
2
x)
√
sinx
dx = ∫(1 − t
2
)
√
t
dt Podstawienie : sinx = t cosx dx = dt
21 lis 11:02
całkaa:
dziękuję bardzo
21 lis 12:28