Który z tych 2 przykladow jest dobrze rozwiązany?
karina: Który z tych przykładów jest dobrze zrobiony?
Konkretnie chodzi mi o tą −1 w potędze
11x−7 = 177−x
177−x
1=
11x−7
(17−1)7−x
1=
11x−7
(17)−7+x
1=
11x−7
17
1=(
)x−7
11
17
17
(
)0=(
)x−7
11
11
0=x−7
x=7
Czy może ten jest zrobiony poprawnie
11x−7 = 177−x
11x−7=17−(x−7)
17−(x−7)
1=
11x−7
17−1
1=(
)x−7 tutaj to jest 17−1 tylko tak dziwnie wyszło
11
17−1
17−1
(
)0=(
)x−7 17−1 tylko tak dziwnie wyszło
11
11
0=x−7
x=7
Proszę o informację który jest zrobiony dobrze