Rozwiąż nierówność
nimbus2000: Wiem, że zadanko pewnie jest trywialne, ale mam chwilowe zaćmienie umysłu i nie mogę na nic
wpaść

Rozwiąż nierówność:
| 6x | | 12x | | 12x | |
| − √ |
| − 24√ |
| > 0 |
| x−2 | | x−2 | | x−2 | |
20 lis 20:35
Janek191:
| | 12 x | | 6x | |
√ |
| = √2*√ |
| ; x ≥ 0 i x ≠ 2 |
| | x − 2 | | x − 2 | |
| | 12 x | | 6x | |
4√ |
| = 4√2*4√ |
| |
| | x − 2 | | x − 2 | |
20 lis 20:42
ZKS:
| | 12x | |
Dla ułatwienia zapisu niech ( |
| )1/4 = t ≥ 0, wtedy nierówność przyjmuje postać |
| | x − 2 | |
20 lis 20:44
ZKS:
Dziedzina to x ∊ (−∞ ; 0] ∪ (2 ; ∞).
20 lis 20:45
nimbus2000: Kurcze faktycznie, dziękuję bardzo za pomoc
20 lis 20:47