matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Struktury.
Struktury.:
Jak rozpisać warunek łączności dla działania: a+b
√
5
?
20 lis 17:04
Janek191:
a o b = a + b
√
5
(a o b) o c = (a + b
√
5
) o c = a + b
√
5
+ c
√
5
= a + ( b + c)
√
5
a o( b o c) = a o ( b + c
√
5
) = a + ( b + c
√
5
)
√
5
20 lis 21:26