matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
Ola :
Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego o wysokości H=4cm i krawedzi podstawy a= 8 cm.
20 lis 09:09
Ola :
a
2
√
3
8
2
√
3
=
4
4
20 lis 09:16
Ola :
64
√
3
= 16
√
3
4
20 lis 09:18
Aga1.:
P
p
ok.
1
V=
P
p
*H=
3
20 lis 09:19
Ola :
1
V =
Pp*H
3
1
16
√
3
*8 i co dalej bo juz teraz nie wiem
3
20 lis 09:21
Aga1.:
16
√
3
*8
=
=
3
pomnóż 16*8
20 lis 09:22
Ola :
128
√
3
3
20 lis 09:26
Ola :
i to jest już wynik ? bo nic skrócić sie nie da
20 lis 09:28
Aga1.:
Skrócić się nie da.
20 lis 09:32
Ola :
Dzięki za pomoc Aga1
20 lis 09:38